De Pink Panters (bovenbouw Mat)

Welkom op de pagina van stamgroep de Pink Panters (bovenbouw)!
Doelen
Op onderstaande foto's zien jullie de leerdoelen waar de bovenbouwkinderen de komende drie weken aan gaan werken  (3 t/m 21 december).Rekenen


Taal


Spelling

EHBO diploma

Op 29 november legden 18 kinderen van de bovenbouw een EHBO examen af. Dit bestond uit een stukje theorie en praktijk. Iedereen slaagde voor dit examen. Fijn om te weten dat er weer 18 opgeleide EHBO-ers bij gekomen zijn!


Ontdeklab
Maandag 22 oktober hebben we het ontdeklab in Panningen bezocht. Voor ons WO project "De wereldreiziger" hebben we daar in groepjes een voertuig/vaartuig of vliegtuig gemaakt. Op school hebben we eerst het ontwerp op papier gemaakt. In het ontdeklab hebben we samen met vrijwilligers gezaagd, getimmerd, geboord en geplakt. Op school hebben we de werkstukken verder afgemaakt.


Pink Panters in Het Dubbroek
Op dinsdag 13 november zijn we met de hele groep in Het Dubbroek geweest. Samen met enkele opa's en vaders zijn we aan de slag gegaan in de natuur. Wouter van het IKL heeft ons instructie gegeven. We hebben bomen gekapt  en bramen opgeruimd. Alle takken en boomstammen moesten we bij elkaar leggen, zodat in de winter de egels, muizen, ratten etc. beschutting kunnen zoeken. Het was een hele leuke ochtend waarbij we keihard gewerkt hebben om het bos winterklaar te maken. In het fotoalbum staan veel meer foto's.
Keuzecursus
Op maandag 5 november stond de eerste keuzecursus van dit jaar op het programma. De kinderen van de bovenbouw hebben vol enthousiasme gewerkt aan hun gekozen opdracht. Pizza bakken, beeldhouwen, figuurzagen, solderen, tassen maken...
We kregen veel hulp van ouders, opa's en oma's. 


Dit zijn wij...
Mat is de stamgroepleider van deze groep.


 
Kalender