DE OUDERRAAD - ALGEMENE INFORMATIE

De ouderraad (OR) is een orgaan waarin ouders zitting hebben, die meedenken over allerlei ondersteunende activiteiten die de school en het onderwijs aangaan. Het doel hiervan is de samenwerking tussen ouders en het personeel met betrekking tot onderwijs en vorming van de leerlingen binnen de school te bevorderen. De OR coördineert de werkgroepen die in de school actief zijn, zoals de festiviteiten-, de overblijf-, de plein en tuinwerkgroep en de werkgroep levensbeschouwelijk onderwijs. Daarnaast beheert de OR de ouderbijdrage. Ook vragen en suggesties van ouders worden in de OR besproken.

De raad is voornamelijk praktisch ingesteld. Wel heeft de OR een adviserende functie naar de MR en het schoolteam toe, aangaande zaken die betrekking hebben op de school en het onderwijs ( zoals vastgesteld in de Wet Medezeggenschap Onderwijs). De OR wordt door en uit de ouders gekozen. De ouders worden lid voor een periode van twee jaar. Ze zijn daarna weer herkiesbaar. De raad komt ongeveer 6 maal per jaar bij elkaar. Vanuit het schoolteam is een teamlid aanwezig bij de vergaderingen.

En vanzelfsprekend is de OR er voor jullie: met vragen, voor advies, enzovoorts kun je altijd bij de leden terecht! Wil je iets doorgeven? Stuur dan een mailtje naar: OR-Omnibus@outlook.com

De verslagen van de OR zijn in te zien onder notulen, mits je een inlog hebt.

Op dit moment hebben de volgende ouders zitting in de OR:


Marco Lamerichs
Karin Raeijmaeckers
Nicky Teeuwen 
Malou Hovens
Diana Stroeken (voorzitter)
Lousanne van Cauwenberghe
 
EN DIT IS OOK DE OR.

De OR: Kom je bij de club?
Weet je het nog? Dat gevoel dat je vroeger had als iemand je vroeg of je bij hun clubje wilde? Dat was leuk! Een club was avontuur, nieuwe vriendjes, leuke en/of stoere verhalen en een wereldje waarin alleen jij wist hoe het eraan toe ging. Soms wist iedereen van de club, soms was dat clubje geheim. Nog véél spannender natuurlijk…Samen waren jullie een team, en zouden jullie alles veranderen wat in je ogen beter kon. Misschien zijn het nu je kids die een clubje oprichten, en denk je met een glimlach aan die tijd terug.
School is nu je ‘club’, en die draait om een heel eigen wereld. Het is de wereld waar je kind leert (soms met vallen en opstaan), groeit, speelt en waar jij als ouder je vertrouwen in stelt. De wereld van school, waar de leerkrachten hun uiterste best doen jouw kind uit te laten groeien tot eigen, uniek pareltje. Soms kunnen ze daar wel wat hulp bij gebruiken, want school is niet alleen wat je in de klas ziet.
En daar is dan de OR onder andere voor. Wij proberen mee te denken en te doen waar nodig. Soms is daar een stuurgroep voor (Schoolplein, veiligheid, communie, enz), soms helpen we zelf actief mee (Vieringen, Omnibusdag, Wandelvierdaagse, enz) . We zijn geen team van knappe koppen, we zijn gewoon ouders, net als jij. We zijn een club die de school een warm hart toedraagt, en graag meedenkt over hoe het nóg leuker en/of beter kan, het liefst met uit elke klas één ouder.  Denk je nu dat JIJ diegene bent, die daar z’n steentje aan bij kan dragen, dan horen we natuurlijk graag van je! Op 17 januari staat de volgende vergadering gepland (hooguit 6 per jaar). Schuif eens aan, en ontdek dat het ook leuk is! Wil je meer informatie, dan staan we voor je klaar. Join the club!
Groetjes,
Diana , Malou, Marco, Yvonne, Nicky, Lousanne en Karin